Potep z letečim zmajem

Na vrhu Zaplane se nahaja mehko zelena travnata raven, imenovana Zmajevo sedlo, kjer boste lahko spuščali svojega zmaja visoko v zrak.

Za posebna doživetja pa se lahko odpravite na potep z zmajskimi strokovnjaki po najlepših kotičkih krajinskega parka Ljubljansko barje, po skrivnostnem kraškem Planinskem polju in še kam, kjer boste v vetru krotili velikega zmaja, po nebu vozili dirkalnega ali akrobatskega, predvsem pa z zmajem fotografirali z zraka.

Veliki zmaji namreč v nebo z lahkoto dvignejo fotoaparat ali mobilni telefon (lahko tudi vašega!) in posnamejo lepote pokrajine spodaj, kot jih lahko vidijo le ptice. Užitek v naravi, pomirjujoč zvok, letenje z vetrom - in najboljši zmajski selfie, kar si jih lahko zamislite! Za najboljše krotilce zmajev in strastne navdušence letenja je tu Zmajsko društvo KAP Jasa.

No items found.
No items found.
No items found.

Obisk

Na Zaplano se odpravite v spremstvu izkušenega vodnika, skupaj s prijatelji ali sodelavci. Preživite proste trenutke sredi narave v sproščenem okolju.

V bližini

V bližini Zaplane se nahajajo različne možnosti za obisk kmečkega turizma, muzejev ali naravnih znamenitosti. Odpravite se na opazovanje medveda, ribolov ali kopanje v naravnem jezeru.